مردم و مسوولین خواستار بازنگری در مصوبه تعیین تعرفه گاز شدند

  

شماری از مردم و مسوولان غرب مازندران خواستار بازنگری در مصوبه تعیین تعرفه‌گاز در این استان شمالی شدند.

طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی تعرفه گاز در کشور براساس پنج منطقه معتدل، گرمسیر و سرد ‪ ۱‬و ‪ ۲‬و ‪ ۳‬تعیین و محاسبه می‌شود.

طبق این مصوبه، مازندران جزو منطقه معتدل به شمار می‌آید که تعرفه گاز در این استان بنا به گفته شهروندان مازندرانی، نسبت به تعرفه در استان‌های همجوار نظیر گیلان که طبق آن مصوبه جزو منطقه سردسیر است، گرانتر است.

محاسبه نرخ گاز بر اساس منطقه معتدل در مازندران در حالی است که حدود ‪۹‬ ماه از سال در این استان هوا سرد و بیشتر مناطق آن کوهستانی است.

این در حالی است که برودت هوا و کوهستانی بودن،میزان مصرف گاز در استان مازندران نسبت به سایر استانها افزایش داده است.

این عده در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستند تا با تدوین قوانین جامع و با در نظر گرفتن همه جوانب و شرایط خاص مازندران، نسبت به بازنگری در مصوبه یادشده اقدام کنند.

همچنین جمعی از مشترکان از افزایش چند برابری نرخ گاز در قبوض صادر شده اواخر سال گذشته، ناراضی هستند.

به گفته آنها گرانی نرخ گاز در ماه‌های بهمن و اسفند در حالی است که به دلیل بارش سنگین برف در این منطقه، میزان مصرف گاز افزایش یافته بود.

"علی‌اصغر علیدوست " یک شهروند نوشهری گفت: نرخ گاز دوره گذشته برای واحد مسکونی‌ام بیش از دو میلیون و ‪ ۶۰۰‬هزار ریال محاسبه شد.

وی در گفت و گو با ایرنا افزود: رشد ‪ ۱۸‬برابری و گرانی نرخ گاز درحالی است که میزان مصرف گاز واحد مسکونی‌ام در دو دوره گذشته، یکسان بود.

"علی کمالی" شهروندی از شهرستان تنکابن خواستاربازنگری در مصوبه تعیین نرخ گاز این استان شد و گفت : مسوولان اداره گاز منطقه در پاسخ به انتقاد شهروندان از گرانی نرخ گاز، می‌گویند، چاره‌ای جز پرداخت قبض وجود ندارد.

وی یادآور شد : این در حالی است که مدیرعامل شرکت ملی گاز کشور در مصاحبه‌ای اعلام کرد که مشترکان، قبض‌های گران را پرداخت نکنند.

وی ادامه داد: نرخ گاز در استان مازندران باید بر اساس منطقه سردسیر تعیین شود زیرا بیشتر ماه‌های سال در این استان هوا سرد و بارانی است.

حجت‌الاسلام" حسین علی قادی" امام جمعه بخش نشتارود تنکابن، تجدید نظر در تعرفه گاز در استان مازندران را ضروری دانست و گفت : قانونگذاران به این مشکل عمومی منطقه توجه کنند.

وی تصریح کرد: دو استان همجوار گیلان و مازندران ازنظر شرایط آب وهوایی یکسان هستند ولی تعرفه گاز در این استان‌ها متفاوت است.

وی اظهار داشت: بسیاری از اهالی منطقه از این نوع نرخ‌گذاری گلایه‌مند بوده و خواستار رسیدگی به این مشکل شده‌اند.

یک کارشناس مسوول در شرکت گاز شهرستان‌های غرب مازندران به ایرنا گفت :
طبق قانون بودجه سال ‪ ،۸۵‬نرخ گاز مشترکان پرمصرف به صورت تصاعدی محاسبه می‌شود.

وی میزان الگوی مصرف گاز در مازندران را ‪ ۵۰۰‬مترمکعب در ماه ذکر و اضافه کرد: بر اساس مکاتبات صورت گرفته، قرار بود تعرفه گاز در این استان بر اساس مناطق سردسیر محاسبه شود که تاکنون اجرا نشده است.

این کارشناس مسوول ادامه داد : به دلیل ریزش سنگین برف در ماه‌های دی و بهمن سال گذشته، مصرف گاز در این منطقه رشد چمشگیری داشت و میزان بهای گاز نیز حدود ‪ ۵۰‬درصد افزایش داشت.

وی از مشترکان گاز خواست تا نگران گرانی قبوض صادر شده دوره‌های گذشته نباشند زیرا اضافه پرداختی آنها در دوره‌های بعد محاسبه می‌شود.

"سیدهاشم فاطمی" فرماندار نوشهر نیز در گفت و گو با ایرنا، تجدید نظر در مصوبه مجلس در این خصوص را ضروری دانست و گفت: مکاتباتی با مسوولان مربوطه برای تخفیف در نرخ گاز دوره‌های گذشته صورت گرفته است.

شهرستانهای نوشهر و چالوس ‪ ۶۶‬هزار مشترک گاز دارد.