شهرک دامپروری در غرب مازندران

                              

اعتقاد جمعی از کارشناسان و مسوولان، توسعه شهرک‌های دامپروری علاوه بر اینکه یک ضرورت اجتناب ناپذیر بوده، پشتوانه قوی برای این صنعت مهم در کشور نیز محسوب می‌شود.

دولت نهم با تصویب ایجاد ‪ ۱۶‬شهرک دامپروری در مازندران، گامی ارزنده برای ارتقای و تضمین آینده این صنعت پردرآمد و اشتغالزا برداشته است.

به رغم گذشت بیش از یکسال از سفر استانی هیات دولت به مازندران به‌دلیل تهیه نشدن زمین مناسب، طرح ساخت شهرک‌های دامپروری دربرخی شهرستان‌های مازندران از جمله غرب این استان عملیاتی نشده است.

تاخیر در عملیاتی شدن این طرح زیربنایی در حالی است که به باور جمعی از کارشناسان، توسعه شهرک‌های دامپروری درافزایش راندمان تولید، ایجاداشتغال و رونق دامپروری، ایجاد فضای مناسب زیست محیطی، عدم انتقال بیماری‌های مشترک انسان و دام و جلوگیری از مهاجرت روستاییان و تولیدات بیشتر موثر است.

طبق برنامه و با تحقق و بهره‌برداری از شهرک‌های دامپروری ، دو هزار و ‪ ۶۰۰‬شغل ایجادشد و ‪ ۲۲۰‬هزار تن شیر و چهار هزار تن گوشت به تولیدات دامی استان مازندران اضافه می‌شود.

اکنون مازندران ‪ ۲۷‬درصد جوجه یک روزه ، ‪ ۱۱‬درصد گوشت سفید ، ‪ ۲‬درصد تخم مرغ و هفت درصد گوشت قرمز کشور را تولید می‌کند و رتبه پنجم تولید عسل را نیز در اخنیار دارد.

در غرب مازندران ‪ ۲۰۸‬دامداری صنعتی و ‪ ۳۴۵‬واحدگاوداری شیری عالیت دارد.

طبق آمار ‪ ۷۵‬درصد واحدهای دامی مازندران سنتی است.

بخشی از دام‌ها در گذشته در جنگل حضور داشت که درصدی از آنها از جنگل‌ها خارج شده ولی ساماندهی نشده است.

 دامپروری سنتی فعال در منطقه در تولید فرآورده‌های دامی نظیر گوشت و شیر نقش چندانی ندارد.

 تبدیل دامداری از سنتی به صنعتی میزان بهره‌وری و راندمان تولیدات را افزایش می‌دهد.

 احداث مجتمع دامپروری از جمله طرح‌های مصوب دولت در مازندران بوده که تاکنون عملیاتی نشده است.

در شهرستان تنکابن چند منطقه مشخص شد ولی قطعی نشده است.

وی خاطرنشان کرد : برای ساخت شهرک دامپروری ، محدودیت اعتبار وجود دارد که باید برطرف شود.